Udgivelser

.

541 udgivelser
Øvrige

Kortlægning af sommerhusområder i Danmark – survey-resultater vedr. affaldshåndtering

Forfatter: Carl Henrik Marcussen. Denne præsentation er et delresultat af rapporten Kortlægning af sommerhusområder i Danmark med særligt henblik på affaldshåndtering, som er fase 1 i projektet Effektiv kommunikation – om affaldshåndtering – i sommerhusområder. Formålet med fase 1 er at etablere et data- og videngrundlag for efterfølgende at kunne udvikle målrettede kommunikative redskaber om […]

Privat: Jie Zhang, Øvrige

Trade liberalization, tourism

Forfattere: Camilla Jensen og Jie Zhang. International tourism has become one of the most significant global trade flows. Trade accounts for around 25 % of the total international trade in services. International efforts for trade liberalization in tourism under the framework of the World Trade Organization or bilateral agreements play a decisive role for its […]

Privat: Jie Zhang, Øvrige

Comparative Advantage, Tourism

Forfattere: Jie Zhang og Camilla Jensen. The principle of comparative advantage was originally introduced by David Ricardo as a response to Adam Smith’s principle of absolute advantage. Most of people and countries are not the absolutely best in the world at anything, but this does not prevent them from producing and engaging in trade, hence […]

Privat: Jie Zhang, Øvrige

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm 2015

Forfattere: Jie Zhang og Lene Feldthus Andersen. Opgørelse over de forventede samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet 2015 både for Bornholm og Danmark som helhed. Folkemødet generer i alt en beskæftigelse svarende til 20 fuldtids årsværk på Bornholm og hele 33 årsværk for Danmark som helhed. Det skaber en bruttoværditilvækst på Bornholm på i alt 7,8 mio. […]

Karin Topsø Larsen, Privat: Lene Havtorn Larsen

Home is where the heart is

Præsentation af projektet for Bornholms Gymnasium. Hvilke aktiviteter deltager unge fraflyttede bornholmere i på Bornholm? I hvilken grad bliver Bornholm et specifikt tilvalg som det sted, aktiviteterne gennemføres? Hvilke årsager og motiver ligger bag de unges tilvalg af Bornholm som lokalitet?

Øvrige

Håb for IC Bornholm

Forfatter: Carl Henrik Marcussen. Den direkte togforbindelse København-Ystad med IC Bornholm er et vigtigt element i et sammenhængende tognet mellem alle Danmarks landsdele. Hvis kørsel med IC Bornholm begrænses til sommerhalvåret, kan tilskudsbehovet ca. halveres, mens ca. 3/4 af togpassagerene fortsat kan betjenes med en direkte togforbindelse til adgangspunktet til Bornholm.

Øvrige

Modelling ferry passenger numbers

Forfatter: Carl Henrik Marcussen. This paper models the number of ferry round trips per day in order to make suggestions for future ferry schedules for an island – in this case Bornholm. Calendar effects, including the effect of moving religious holidays, as well as the overall annual level of economic activity, are taken into account. […]

Privat: Lene Havtorn Larsen

Den Nordjyske Madrute

Fokus på formidlingen af det nordjyske fødevareskatkammer med det formål at præsentere muligheden for bedre måltider til danske og udenlandske turister i Nordjylland. Vi har taget udgangspunkt i to forskellige målgruppers divergerende behov for forventning, nydelse, leg, læring og den mindeværdige oplevelse. Vi har udviklet et fysisk kort, der illustrerer regionens fødevare-mangfoldighed. Og vi har […]

Privat: Lene Havtorn Larsen

Hele Nordjylland på en Tallerken

Drevet af ønsket om at italesætte og servere Nordjylland på en tallerken har vi sammen med lokale restauratører, kokke og elever undersøgt, hvad der definerer Nordjylland og de nordjyske fødevarer. I fællesskab er der udviklet frokostretter og aftenretter, og man har testet, leget og smagt sig frem til fællesnævnere, der skal forsøge at besvare spørgsmålet: […]

Jesper Manniche

Markets for Bitter and Strong Tasting vegetables and the New Nordic Kitchen

Rapporten relaterer sig til WP4 i forskningsrådsprojektet MAXVEG, som handler om at øge forbrugeres indtag af en gruppe af bitre og stærkt smagende grøntsager (samlet benævnt ’BST grøntsager’) såsom kål, gulerødder, rødbeder og selleri med særligt højt indhold af sunde bio-aktive stoffer. Projektet skal udvikle nye værktøjer og strategier til at øge forbrugeres præferencer for […]