CRT har planlagt 2 videnscaféer i efteråret 2024 – så sæt allerede nu X i kalenderen:
Videnscafé onsdag den 11. september kl. 15: Turismens rolle i lokal udvikling (se program herunder)
Videnscafé onsdag den 13. november kl. 15: Deltidsbeboelse – er det udvikling eller afvikling af Bornholm? Og hvordan skal reglerne for bopælspligt være? (program på vej)
Bornholm og turisme har længe gået hånd i hånd. Ikke mindst i sommerhalvåret skaber turismen liv på øen og er grundlaget for mange job, virksomheders omsætning og for at promovere Bornholm som et attraktivt sted at bo og besøge. Men får vi nok ud af turismen? Hvordan skal Bornholms turisme udvikle sig i fremtiden? Og hvordan kan den bidrage til øens udvikling?
Destination Bornholm har ambitioner om at sprede turismen om sommeren og samle den om vinteren. Dertil er der fokus på fortsat at udvikle de mindre besøgte dele af øen. Men hvordan lykkes vi med det? Og hvad kan aktører som Destination Bornholm, Bornholms Regionskommune og øens lokalsamfund og vores dygtige turistaktører gøre for at bidrage til denne udvikling?
Det sætter CRT fokus på med den næste videnscafé, som vi gerne vil invitere dig til:
Onsdag den 11. september 2024 kl. 15.00 til 18.00 hos CRT, Bymarken 12 i Hasle
Denne videnscafé er den første af to videnscaféer, der sætter fokus på turismen på Bornholm. Til videnscaféen den 11. september er omdrejningspunktet den klassiske turisme, forstået som turisme målrettet folk, der opholder sig på øen kortvarigt, typisk som feriegæster. På den efterfølgende videnscafé den 13. november 2024 sætter vi fokus på de turister, som opholder sig på Bornholm i længere tid og kommer igen og igen, deltidsbeboerne. Vi ser på om og hvordan deltidsbeboere kan være med til at udvikle Bornholm og sætter fokus på bopælspligten som tema.
Forplejning: Til videnscaféen serveres kaffe/te og kage.
Tilmelding: Det er gratis at deltage. Ønsker du at deltage, bedes du sende en e-mail til specialkonsulent Gitte Hvidkær Marschner på Gitte.Marschner@crt.dk senest den 8. september 2024.
Vi glæder os til at se dig.
PROGRAM
15.00 – 15.10 Velkomst – ved Anne Thomas, direktør for CRT.
15.10 – 15.40 Turisme og lokal udvikling – forskningsperspektiver – ved seniorforsker Andreas Skriver Hansen, CRT.
15.40 – 16.15 Første paneldebat: Hvilken rolle skal turismen spille for Bornholms udvikling?
Direktør for CRT Anne Thomas er moderator for en debat, som stiller skarp på turismens rolle for Bornholms udvikling.
I panelet deltager:
16.15 – 16.45 Netværk og kaffe/te/vand og kage
16.45 – 17.15 Destination Bornholms udviklingsplan for Bornholms turisme – v. direktør for Destination Bornholm Gitte Tvilling.
17.15 – 17.50 Anden Paneldebat: Hvordan arbejder man i lokalsamfundene med at få turismen til at være en drivkræft for den lokale udvikling?
CRTs direktør Anne Thomas er moderator for en paneldebat, der sætter fokus på tre lokalsamfund: Åkirkeby, Hasle og Nexø. Disse lokalsamfund har det til fælles, at de er med i et projekt under Destination Bornholm, der skal styrke lokal netværksdannelse og erhvervsudvikling med henblik på at realisere visionen om Bornholm som et helårsbaseret, bæredygtigt og foretrukket rejsemål.
I panelet deltager:
17.50 – 18.00 Opsamling og info om kommende arrangementer hos CRT – ved Anne Thomas.
CRT er vært for en videnscafé fire gange om året, hvor særligt inviterede oplægsholdere formidler deres viden på en lettilgængelig måde og lægger op til diskussion af udvalgte emner inden for CRT’s forskningsområder. Videnscaféen sætter aktuelle emner inden for regional udvikling og turisme på dagsordenen, og deltagerne får rig mulighed for at diskutere emnerne med oplægsholderne, CRT’s forskere og hinanden. Det årlige program skydes i gang om efteråret hos CRT i Hasle, og sidste videnscafé i sæsonen afholdes sædvanligvis på Folkemødet.
Formålet med videnscaféen er, at du som deltager kan få del i CRT’s viden på en anderledes måde end ved at læse vores udgivelser. Viden på en mere levende og inddragende måde, hvor du samtidig har mulighed for at netværke med andre, der har samme faglige interesser som dig selv.
De, der kommer til videnscaféerne er typisk praktikere, der arbejder med eller har en særlig interesse i regional udvikling. Deltagergruppen varierer naturligt fra gang til gang, når emnerne skifter, men overordnet set har deltagerne en interesse i at udvikle sig som praktiker inden for sit felt på et videnskabeligt grundlag i en uformel ramme.
Vil du holde dig opdateret om kommende videnscaféer og andre arrangementer, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev.