CRT har i de seneste år undersøgt betydningen af, at mange mennesker er mere mobile og har mulighed for at opholde sig og tilknytte sig flere steder end tidligere. Blandt andet ser vi i Danmark at populære turiststeder i de danske landdistrikter i stigende grad tiltrækker sommerhusbeboere og andre deltidsbeboere, som gerne engagerer sig i lokale udviklingsprojekter og events. Vi kalder denne gruppe Tilvalgsbeboere. Men hvem er de og hvor mange er der tale om? Hvad engagerer de sig i? Hvordan går samarbejdet egentlig mellem de `faste´ beboere og tilvalgsbeboerne? Og hvad kan man gøre som lokal udviklingsaktør, der gerne vil skabe gode rammer for at tilvalgsbeboerene engagerer sig? I dette projekt samarbejder CRT med fire turistøer: nemlig Bornholm, Samsø, Ærø og Christiansø. Sammen sætter vi tal på tilvalgsbeboerene og samler op på `best practise´ for et givende samarbejde mellem landdistrikternes lokalsamfund og tilvalgsbeboerne.
Regional udvikling, uddannelsesplanlægning samt unges uddannelsesmobilitet.
Forskning og analyse inden for landdistriktsudvikling, bæredygtighed, netværk, innovation og iværksætteri, borgerinddragelse og naturressourceforvaltning.
Kreativitet, netværk, internationale kontakter og projektsamarbejde. Oplevelsesøkonomi/-ledelse og evaluering af læreprocesser.
Statistiske analyser samt udvikling, vedligehold og kvalitetssikring af databaser.