Anne Thomas er ny direktør hos CRT

Gå til nyhedsoversigten

Anne Thomas er ny direktør hos CRT

Maj 2019

Anne Thomas tiltræder d. 1. august 2019 som ny direktør for Center for Regional- og Turismeforskning i Nexø.

Pressefoto: Anne Hørlyck. Foto Per Rasmussen

Anne Thomas er 50 år, uddannet fra Ingeniørhøjskolen i København og kommer fra en stilling som viceborgmester i Bornholms Regionskommune. Hun har mere end 20 års erfaring i forskning, innovation og erhvervsudvikling, og foruden at være medlem af CRT’s bestyrelse er hun engageret i en række poster med fokus på udvikling og samarbejder i regioner og lokalmiljøer både nationalt og i EU. Anne Thomas afløser Lene Feldthus Andersen, der har stået i spidsen for CRT siden 2012.

Som direktør for CRT får Anne Thomas det overordnede ansvar for at udbygge og sikre synlighed omkring centrets strategiske styrkepositioner.

”Vi ser meget frem til, at Anne Thomas starter som direktør for CRT. Vi har i bestyrelsen netop godkendt en ny strategi, der sætter sporene for, hvordan centret i det nye årti kan tilvejebringe ny anvendelsesorienteret viden med fokus på fremtidens arbejdskraft, bæredygtighed, stedsudvikling samt turismeøkonomi og -adfærd.

Anne Thomas har stor erfaring med alle fire områder. Dels fra forsknings- og udviklingsprojekter i forskellige organisationer og fra såvel sit politiske som erhvervsmæssige virke. Samtidig har Anne Thomas som bestyrelsesmedlem hos CRT det sidste års tid vist meget stor positiv forståelse og engagement for CRT’s virke. Vi er således sikre på, at Anne Thomas er den helt rigtige direktør for CRT fremover”, siger bestyrelsesformand Lars Erik Jønsson.

Privat bor Anne Thomas i Vestermarie og danner par med sangskriver og musikproducer James Benedict Thomas. Sammen har de seks børn, hvoraf en enkelt er hjemmeboende. Om jobbet siger Anne Thomas:

”Verden er i hastig forandring. Og når det gælder levesteder i forandring, er det ekstremt vigtigt at vognen ikke er spændt foran hesten. En blind og overdreven centralisering kan være en trussel for velfærden i hele vores samfund. Bornholm er et levende eksempel – også på alt det gode, der kan gøres mere af.

Det kræver viden og værktøjer at tage oplyste beslutninger, der skaber et bæredygtigt samfund på den lange bane. Ligesom DMI skal kunne forudsige vejret, så landmænd og badegæster kan tage beslutninger derefter, skal CRT også kunne forudse og rådgive omkring samfundsudviklingen helt ned på postnummerniveau. Det arbejde er jeg meget taknemmelig for nu at kunne stå i spidsen for.”


Yderligere information kan fås ved at kontakte:

NYHEDS- BREV

Bliv opdateret

Videns café

Fire gange årligt afholder vi en videnscafé hvor særligt inviterede oplægsholdere formidler deres viden.

Kommende videnscaféer

2024

Læs mere