CRT skaber overskud på 557.000 kr.

Gå til nyhedsoversigten

CRT skaber overskud på 557.000 kr.

Maj 2019

CRT præsenterer sin årsberetning for 2018, som ikke alene viser et overskud på mere end en halv million, men også et spring i ekstern finansiering på mere end en million kroner. Det er resultatet af en øget indsats for at rejse flere midler til centrets forsknings- og udviklingsprojekter.

”Jeg er meget tilfreds med, at vores projektstrategi er lykkedes. Og jeg er glad for, at det hårde arbejde, medarbejderne har lagt i ansøgninger og opsøgende arbejde, har smittet så positivt af på årets resultat. Når vi rejser flere midler til projekter, betyder det også, at specialiseret viden om yderområder i højere grad kommer Bornholm til gode. Projekter som ”Nye stemmer i landdistrikterne” og ”World Craft Region-titlen som aktiv for Bornholms kunsthåndværk og turisme”, som man kan læse om i årsberetningen, er rigtig gode eksempler på lige netop det.”

Direktør, Lene Feldthus Andersen

I beretningen fremhæver CRT hvert år udvalgte projekter gennem interview med projektlederne. Foruden de to nævnte fremhæves projektet ”Sundhedsmodellen”, der er en ny specialversion af CRT’s regionaløkonomiske model for erhverv og beskæftigelse SAM-K/LINE®. Sundhedsmodellen gør det muligt for sundhedsaktører at få overblik over danskernes forbrug af sundhedsydelser, og hvilke typer sundhedspersonale der bliver behov for i fremtiden.

2018 blev også året, hvor CRT’s hjemmeside gennemgik en større opdatering med nyt design og struktur. Det er sket som led i forberedelserne til CRT’s 25-års jubilæum, der fejres i 2019.

Et andet højdepunkt i 2018 var åbningen af Stenbruddets Refugium i den ene af Stenbrudsgårdens smukt restaurerede længer. Refugiet er primært henvendt til samfundsvidenskabelige forskere og andre beskæftiget inden for samfundsforhold. Det er et sted, der tilbyder arbejdsro og fordybelse, men også faglig udveksling med CRT for de, der ønsker det.

CRT er gået ind i et 2019 fuld af forandringer. Direktør, Lene Feldthus Andersen giver 1. juli stafetten videre til CRT’s kommende direktør, der sammen med den forholdsvis nye bestyrelse skal finde vejen frem i den nye strategiperiode 2019-2022.

Selvom forandringens vinde blæser over gårdspladsen, så ligger fundamentet af 25 års forskning, og udvikling med Bornholm i centrum, lige der, hvor det altid har ligget. Kernen er den samme: CRT skaber viden, der understøtter balanceret udvikling og geografisk sammenhængskraft i hele Danmark.

Yderligere information kan fås ved at kontakte:

  • Lene Feldthus Andersen, direktør: lfa@crt.dk – 56440022 – 30855179
  • Julie Bennedbæk, kommunikationsansvarlig projektleder: birgit.jacobsen@crt.dk – 56440029 – 30855171

Fakta:

  • Center for Regional- og Turismeforskning omsatte for 13 mio. kr. i 2018 mod 11,6 mio. i 2017.
  • I 2018 producerede CRT 17 videnskabelige publikationer, papers og oplæg til konferencer.
  • I 2018 producerede CRT 21 projektrapporter, afholdt 46 oplæg og debatter og inviterede til arrangementer 11 gange.
  • CRT formidlede nyheder 43 gange, blev interviewet ved 51 lejligheder og opnåede 359 medieomtaler i løbet af 2018.
  • I løbet af 2018 har CRT beskæftiget 21 medarbejdere.

NYHEDS- BREV

Bliv opdateret

Videns café

Fire gange årligt afholder vi en videnscafé hvor særligt inviterede oplægsholdere formidler deres viden.

Kommende videnscaféer

2024

Læs mere